| |||||
|
| |||||
| Pages: (17) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| Miki |
Written: Jul 25 2005, 19:27:18
|
Ogr![]() Group: Użytkownicy Posts: 2553 Serwer PL: schronisko Serwer CZ: |
Tak sie jakoś złożyło że skoro jest książka(dobra) to i musi być film(nie zawsze dobry
Moje top jest takie(kolejność przypadkowa "Lalka" Prusa (ta w odcinkach co czasami leci na TVP "Przedwiośnie" (te sprzed kilku lat, bo nie wiem czy wcześniej jakiejś ekranizacji nie robili "Wiedźmin" NNIIIIEEEE!!!! NNNIIEEEE BIJCIE!!!111 poprostu podoba mi się i już! (tzn. ten w odcinkach bo tego kinowego nie widziałem:)) --------------------
Piwa w Monte: DUŻE, MAŁE, LOPEZOWE, DEBIANOWE
|
| Mr. JasHeK |
Written: Jul 25 2005, 19:33:49
|
Leśna zjawa![]() Group: Użytkownicy Posts: 858 Serwer PL: Keltoi, Talia Smoków Serwer CZ: |
Moze to blache ale mi bardzo podobal sie Władca Pierscieni ( wszystkie czesci ). Zreszta ksiazka tez bardzo ciekawa.
--------------------
|
| Miki |
Written: Jul 25 2005, 20:01:38
|
to może odpowiesz na moje pytanie w konkursie Tolkienowskim?
--------------------
|
| necro |
Written: Jul 25 2005, 20:08:21
|
umrzyk![]() Group: Developerzy Posts: 7802 Serwer PL: Pasqódne Schronisko Serwer CZ: |
nie lubie ekranizacji, praktycznie kazda potrafi zepsuc dobra ksiazke, wszystkie ktore mi sie podobaly moge policzyc na palcach jednej reki, film nie zastapi ksiazki
--------------------
Mówi się, że Go ma 4000-6000 lat. To nieprawda - ma 15 000 000 000. Powstało wraz z Wszechświatem.
Jeśli szachy są królową gier to Go jest ich cesarzem. |
| Mr. JasHeK |
Written: Jul 25 2005, 20:31:22
|
Leśna zjawa![]() Group: Użytkownicy Posts: 858 Serwer PL: Keltoi, Talia Smoków Serwer CZ: |
Miki: dawaj, czytalem ta "trylogie" juz sporo czasu temu ale moze cos jeszcze pamietam
--------------------
|
| MieszaU |
Written: Jul 25 2005, 20:52:55
|
||||
Ogr![]() Group: Developerzy Posts: 13321 Serwer PL: klikacz w Administrators Serwer CZ: Imperator Mariboru |
Czytam i nabieram szacunku dla spamuszka Mikiego.
Po czym doczytuję do końca i idę się gdzieś cichutko w kąciku załamać. Teatr Telewizji pod tytułem "Popłuczyny po wyobrażeniu paru dekli o Wiedźminie" Ci się podobał? :| --------------------
Gdybym dostawał dolara, za każdym razem, jak ktoś z Was kończy z RD, bo `MieszaU cośtam`, to byłbym milionerem.
|
||||
| Zaki |
Written: Jul 25 2005, 21:16:55
|
Saper![]() Group: Użytkownicy Posts: 621 Serwer PL: FanKlub Kangura Serwer CZ: Maribor |
Miki, mi serial też sie podobał :] mimo, ze czytalem sagę
--------------------
Prezes... Fanklubu Kangura!
|
| Miki |
Written: Jul 25 2005, 21:58:44
|
Miesz: o gustach się nie dyskutuje
--------------------
|
| Kat |
Written: Jul 26 2005, 14:17:09
|
||
Leśna zjawa![]() Group: Użytkownicy Posts: 933 Serwer PL: Serwer CZ: |
tez czytam nudna ksiazka, jedyne co mi w niej podchodzi to "pamietniki starego subiekta" --------------------
Żyj wygodniej - Jan Niezbędny
By żyło się lepiej- Donald Tusk o_O |
||
| Gobas |
Written: Jul 26 2005, 14:32:22
|
|
Łucznik Group: Użytkownicy Posts: 90 Serwer PL: piasek z piramidami w tle Serwer CZ: |
co do ekranizacji hmmm
Zielona mila film fajny ksiazki niestety nie skończyłem wiec na temat zgodnosci sie nie wypowiem i takie dziwne 2 ekranizacje ale które darze duzym sentymentem mianowicie "Najdłuzszy Dzień" i "O jeden most za daleko" do czasu Szeregowca Rayana ( czy jak kolwiek to sie pisze P.s. I to jest ponoć kącik ładnej polszczyzny Finarfin --------------------
Chamsin Palma Afrika- Afrika na zawsze :)
Arma virumque cano Suworowcy nie strzelaja !!!!!!!!!! necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria |
| Miki |
Written: Jul 26 2005, 14:41:07
|
||
ale Szregowca Ryana nakręcili chyba z ćwierćwieku później od O jeden most za daleko a na serio to też lubię ten filmik jak zwresztą przytłaczającą większość zachodnich filmów o IIWŚ i dwa polskie: Kloss i Pancernii!!!11 --------------------
|
||
| Drapek |
Written: Jul 26 2005, 15:00:02
|
|
Szkielet Group: Użytkownicy Posts: 10 Serwer PL: Via Ignem Serwer CZ: nie gram |
Ehhh nie znacie sie i juz:P Najlepsza ekranizacja to: "Róża i dwie lufy"
A tak serio to nienajgorsza byla "Odwieczny wróg" Koontza, chociaz ksiazka byla milion razy lepsza:] No i trylogia Sienkiewicza wypadla nienajgorzej na duzych ekranach:) |
| Gobas |
Written: Jul 26 2005, 15:32:06
|
|
Łucznik Group: Użytkownicy Posts: 90 Serwer PL: piasek z piramidami w tle Serwer CZ: |
teraz sobie przypomniałem o jeszcze jednej ekranizacji
"Imie Rózy" ksiazka jak i film świetne pomimo róznicy ksiazka-film ekranizacji raczej nie wyszło to na złe --------------------
Chamsin Palma Afrika- Afrika na zawsze :)
Arma virumque cano Suworowcy nie strzelaja !!!!!!!!!! necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria |
| Zaki |
Written: Jul 27 2005, 0:00:43
|
Saper![]() Group: Użytkownicy Posts: 621 Serwer PL: FanKlub Kangura Serwer CZ: Maribor |
Mechaniczna Pomarancza i Oczy szeroko zamkniete - Stanleya Kubricka :]
odbiegaja troszke od pierwowzoru ksiązkowego, ale to i tak arcydzieła --------------------
Prezes... Fanklubu Kangura!
|
| Kat |
Written: Jul 27 2005, 10:16:13
|
Leśna zjawa![]() Group: Użytkownicy Posts: 933 Serwer PL: Serwer CZ: |
ta mechaniczna pomarancza to naprawde taki dobry film?
duzo juz slyszalem i coraz bardziej chce to ogladnac --------------------
Żyj wygodniej - Jan Niezbędny
By żyło się lepiej- Donald Tusk o_O |
Pages: (17) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |