RedDragon Forum

Pages: (4) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Optymalizator zabudowy maga Devilana, Aktualizacja
biszkopt
Written: Jan 16 2008, 21:42:27
Quote Post
Golem

Group: Użytkownicy
Serwer PL: Nie gram bo odpoczywam od rd lub na stałe.
Serwer CZ: Nie gram

Na http://optymalizator-mag.reddragon.co.pl/ jest optim na siłe maga napisany przez Devilana. Parę rzeczy wnim nie działą np: pobieranie danych z guba. Mógłby ktos kompetentny go aktualizować?

--------------------
There is only one rule in metal: PLAY IT FUCKING LOUD !!!
PMEmail PosterGadu-Gadu
holas
Written: Jan 16 2008, 21:50:07
Quote Post
Leśna zjawa

Group: GraphTeam
Serwer PL: Cos Pasqodnego pewno :D
Serwer CZ:

taaa, jak ktos bedzie mial dostep do zrodla to moze i tak
inaczej nie ma bata

--------------------
PL: Small Friendship => Hezbollah || Amon Mortis => Small Friendship => Harvalukuinen Ystäv => Shadows Linger => Small Friendship => Abandon All Hope || Klikacze Myszek => Big Ugly Champions || Zmiany SSĄ!! => Amon Mortis => Moherowe Berety => Punk Rock Łada || Kac z Rana || Mroczne Wichry => Dragonlance || Przystanek Woodstock => Yao Chi => Ostatnie Przymierze || Panzer Division => L20 (Winner) || Panzer Division || Yao Chi => Densetsu Uesugi || Pasqódna Spółka || Mroczne Wichry => Cáng qiao yú zhuo => Dobro-Dobro => Pasqódne Schronisko
CZ: Small Frienship => Small Friendship => Army Of Lovers || Ja Sem Lamka => Fillaus => Przystanek Woodstock
PMEmail PosterUsers WebsiteIntegrity Messenger IMGadu-GaduTlen
biszkopt
Written: Jan 16 2008, 21:51:22
Quote Post
Golem

Serwer PL: Nie gram bo odpoczywam od rd lub na stałe.
Serwer CZ: Nie gram

Holas: Ty lepiej klikaj guba tongue.gif

--------------------
There is only one rule in metal: PLAY IT FUCKING LOUD !!!
PMEmail PosterGadu-Gadu
Bobolobo
Written: Jan 17 2008, 0:59:01
Quote Post
Strażnik Nocny

Group: VIP
Serwer PL: Gnome Nightmare, Gi60s, Tactical Ops
Serwer CZ:

Pogadam z "źródłem" tongue.gif
PMEmail PosterGadu-Gadu
MieszaU
Written: Jan 17 2008, 1:12:37
Quote Post
Ogr

Group: Developerzy
Serwer PL: klikacz w Administrators
Serwer CZ: Imperator Mariboru

Jak się źródłu będzie chciało coś poprawiać, to niech się odezwie.
Powiem jak oszczędzić sobie parsowania HTML.

--------------------
Gdybym dostawał dolara, za każdym razem, jak ktoś z Was kończy z RD, bo `MieszaU cośtam`, to byłbym milionerem.
PM
Devilan
Written: Jan 17 2008, 18:21:00
Quote Post
Skurut Hai

Group: DevTeam RDPL
Serwer PL: Gateway of God
Serwer CZ: -

Źródłu się zachciało.
Zasugerowane poprawki nałożone:
1. Dzięki uprzejmości MieszaUa można korzystać z pobierania danych z guba.
2. Poprawiono wyświetlany bonus od naukowców, aby odzwierciedlał współczynnik pokazywany na gubie.

Jeśli macie jakieś pomysły lub widzicie niedociągnięcia w tym programie, to proszę zgłaszać w tym temacie smile.gif

Pozdrawiam

--------------------
[size=5][URL=http://www.reddragon.co.pl/dodatki/]Dodatki ułatwiające grę w RedDragona[/URL][/size]

Są 10 rodzaje ludzi: jedni znają system trójkowy, drudzy go nie znają, a trzeci mylą go z binarnym.
PMEmail PosterUsers Website
Strategos
Written: Jan 17 2008, 18:35:27
Quote Post
Dziekan Szkoły Gry

Group: Administratorzy
Serwer PL: SG, SBW, ST
Serwer CZ: nigdzie

W takim razie przenosimy do Akademii.

--------------------
Nie znoszę rozmawiać przez gg z ludźmi na których mi zależy, z którymi chciałbym wymienić więcej, niż parę zdawkowych lub technicznych rzeczy. gg nie przepuszcza intonacji, wyrazu oczu, gestów, jest idealne do ukrywania wszystkiego, poza literalnym znaczeniem wypowiedzi.
LOYALTE ME LIE
MsU po zmianie headadmina: ja się tym już nie zajmuję!
Mwahahahahahaha.

Chwilę było jak w Chile - każdy miał czerwone ryło...
PMUsers WebsiteIntegrity Messenger IMGadu-Gadu
Devilan
Written: Jan 18 2008, 23:20:28
Quote Post
Skurut Hai

Nastąpiły pewne usprawnienia w interfejsie.
1. Opcje ustawień domów są zapamiętywane i przed ponownym liczeniem można wybierać inne zakresy lub wpisywać inną liczbę domków na sztywno.
2. Opcje ustawień dla uniwerków są zapamiętywane podobnie jak z domkami.
3. Opcje ustawień naukowców są zapamiętywane podobnie jak z domkami.
4. Powierzchnia księstwa jest formatowana z separatorem (przecinek) tysięcznym.

Oprócz tego w narzędziu do obliczania zdobytej gleby poprawiłem odczytywanie ziemi koalicji oraz uaktualniłem listę koalicji z autopodpowiedzi.
Osoby, którym nie wyświetla się lista proszone są o odświeżenie strony (control+R czy jakoś tak) w celu załadowania nowej listy (gdyż przeglądarka korzysta ze starej zcachowanej na dysku).
Przypominam też, że zamiast wybierać ilość ataków z selectlisty można klikać wprost na pole ze zdobytą ziemią wink.gif

Pozdrawiam
DevilaN

--EDIT--
Carox lamo - znowu ta łapa z avatara sięga po ziemię z puli? tongue.gif

This post has been edited by Devilan on Jan 18 2008, 23:30:48

--------------------
[size=5][URL=http://www.reddragon.co.pl/dodatki/]Dodatki ułatwiające grę w RedDragona[/URL][/size]

Są 10 rodzaje ludzi: jedni znają system trójkowy, drudzy go nie znają, a trzeci mylą go z binarnym.
Carox
Written: Jan 18 2008, 23:28:18
Quote Post
Saper

Serwer PL: Cursed Temple
Serwer CZ: Zambia

Devilan jest super i on dobrze o tym wie tongue.gif
PMEmail PosterGadu-Gadu
Strategos
Written: Jan 18 2008, 23:47:42
Quote Post
Dziekan Szkoły Gry

Group: Administratorzy
Serwer PL: SG, SBW, ST
Serwer CZ: nigdzie

A Carox się prosi o kolejnego bobra.

Nie spamujemy tutaj!

--------------------
Nie znoszę rozmawiać przez gg z ludźmi na których mi zależy, z którymi chciałbym wymienić więcej, niż parę zdawkowych lub technicznych rzeczy. gg nie przepuszcza intonacji, wyrazu oczu, gestów, jest idealne do ukrywania wszystkiego, poza literalnym znaczeniem wypowiedzi.
LOYALTE ME LIE
MsU po zmianie headadmina: ja się tym już nie zajmuję!
Mwahahahahahaha.

Chwilę było jak w Chile - każdy miał czerwone ryło...
PMUsers WebsiteIntegrity Messenger IMGadu-Gadu
Devilan
Written: Jan 19 2008, 20:00:37
Quote Post
Skurut Hai

W chwili obecnej jedyną rzeczą, która, według mnie, kuleje są wyliczenia potrzebnych naukowców i zabudowy z nimi związanej.
W najbliższym czasie mam zamiar przepisać tę część aby dawała na maksimum optymalne wyniki.
Proponuję również dodać pole z wyborem minimalnej wartości pracowitości przy której jeszcze starcza produkcji naukowców na podtrzymanie odkrycia. W chwili obecnej jest to 46% na stałe wpisane w program (gdyż taki zwyczaj miałem klikając księstwa, a optymalizator w pierwszej kolejności robiłem dla siebie).

Ma ktoś jakieś konstruktywne propozycje? smile.gif

--------------------

AresM
Written: Jan 19 2008, 20:56:48
Quote Post
Paladyn

Serwer PL: ...
Serwer CZ: wole smazony syr

moze optymalizacja naukowcow z limitem PN 2x albo cos w tym stylu

--------------------
PMEmail PosterGadu-Gadu
Devilan
Written: Jan 19 2008, 21:10:11
Quote Post
Skurut Hai

To już bardziej podchodzi pod optymalizator gospodarki niż przygotowanie guba na czarowanie na wojnie wink.gif
Chyba, że teraz są takie lajtowe wojny gdzie na max naukę się pompuje? tongue.gif

Ale niech będzie - uwzględnię pole, gdzie można będzie wpisać nadprodukcje PN.

---EDIT---
Poprawiono % od uniwersytetów aby był zgodny z nowymi opołowionymi normami wyświetlania.
Oczywiście na księstwach macie zaokrąglone wartości (zawsze w dół), a w moim optimie podaje do 3 miejsc po przecinku (również pewne zaokrąglenie aby nie wyświetlać niepotrzebnych danych, jednakże do obliczeń jest brana niezaokrąglona wartość).

Również ludzie się pytają dlaczego osiągają wyższe współczynniki siły przy podanej zabudowie niż wylicza to mój optim.
Śpieszę więc wytłumaczyć, że optim liczy wartość dokładnie dla 49% fluidum i dla wszystkich wyszkolonych magów.
Oczywiście, to że w zatrudnieniu pokazuje 0% niewyszkolonych to kwestia zaokrąglenia w dół (faktycznie jest ich mniej niż 1%) i podobnież jest z fluidum magicznym, gdzie co prawda nie widzimy już przyrostu powyżej 49% w stolicy, ale wpływ w dalszym ciągu jest i oznacza to mniej więcej tyle, że zaokrąglając wpływ fluidum w dół mamy 49%, a w praktyce może to być na przykład 49,5% wpływu (przy rzuceniu fluidum na siebie z pełnej siły magów), co przekłada się na większą siłę niż wyliczył optim (który do obliczeń bierze równo 49% wpływu fluidum).
Jednakże w dalszym ciągu zabudowa jest optymalna (nie licząc tych nieszczęsnych naukowców z którymi zaraz będę coś dłubał).

Pozdrawiam
D.

This post has been edited by Devilan on Jan 19 2008, 22:41:56

--------------------

Devilan
Written: Feb 22 2008, 2:44:13
Quote Post
Skurut Hai

W chwili obecnej zmuszony byłem wyłączyć serwer na którym znajdują się dodatki do RD, którymi się posługujecie.
Tak więc optymalizator zabudowy maga nie działa do odwołania, jak również Smokopedia i parę innych rzeczy.

Jak tylko będę w stanie przeznaczyć jedne z serwerów na przywrócenie tych rzeczy do życia to to zrobię i ogłoszę w tym topicu.

Za wszelkie utrudnienia przepraszam i liczę na wyrozumiałość z Waszej strony.

--------------------

AresM
Written: Feb 26 2008, 17:56:31
Quote Post
Paladyn

Serwer PL: ...
Serwer CZ: wole smazony syr

Kiedy dodatki beda znow dostepne?

--------------------
PMEmail PosterGadu-Gadu

0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic OptionsPages: (4) [1] 2 3 ... Last » Reply to this topicStart new topicStart Poll