| |||||
|
| |||||
| Pages: (7) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| MieszaU |
Written: Sep 2 2008, 15:21:51
|
Ogr![]() Group: Developerzy Posts: 12226 Serwer PL: klikacz w Administrators Serwer CZ: Imperator Mariboru |
Stopniowo staramy się eliminować z RD koncepty, które są nieintuicyjne dla nowych graczy. Tym razem padło na Punkty Zabudowy...
Co to do diaska są Punkty Zabudowy? Na tym się buduje? Chyba nie... A może to jest ile możemy zbudować? Ale to by było `punkty budowy`... Albo też nie... To chyba podliczenie ile warta jest nasza zabudowa, no bo co innego? Punkty Zabudowy MUSZĄ odejść. Pytanie jest czym je zastąpić... mamy ze dwie nazwy, ale nie do końca nam odpowiadają... Szukamy nazwy. Zgodnie z tradycją niekonkursów, za zgłoszenia będą nagrody (albo nie Topic nie jest przeznaczony na protesty ani spam. Moderatorów proszę o pilnowanie porządku w takich kwestiach. --------------------
Aż 1300 księstw w tej erze ma login i hasło identyczne jak w zeszłej erze... no chyba se jaja robicie!
|
| uri |
Written: Sep 2 2008, 15:29:00
|
Bro'Var![]() Group: Użytkownicy Posts: 46 Serwer PL: Serwer CZ: |
wow, swiat sie wali ... robcie co chcecie i tak "pezety" zostana ale zeby moj biedny post nie poszedl do kosza to mam swoja propozycje ... -> Potencjał Budowlany.
poniewaz pracuje w sektorze budowlanym moge was zapewnic ze termin ten istnieje i jest urzywany, malo tego wydaje sie dokladnie okreslac charakter "pezetow". Mimo wszystko ja bym sie jeszcze zastanowil nad ta zmiana, caly klimat gry legnie w gruzach pzdr This post has been edited by uri on Sep 3 2008, 11:31:57 |
| SimonSSLazio |
Written: Sep 2 2008, 15:30:25
|
||
|
Ogr Group: Użytkownicy Posts: 1634 Serwer PL: emeryt Serwer CZ: nope |
Kontrakty Budowlane
--------------------
|
||
| Marconius |
Written: Sep 2 2008, 15:34:35
|
Golem![]() Group: Użytkownicy Posts: 256 Serwer PL: U Cnego Tapira Serwer CZ: |
Uri myślałem o czymś bardzo podobnym, bo o Potencjale Zabudowy.
PZty są czymś bardzo efemerycznym, bo można to magazynować i nie potrzebni są ludzie do wykorzystania tego. Może gdyby tak to magicznie uzasadnić to dało by się to nazwać Opóźniona Zabudowa albo Elastyczność Zabudowy (np. szkołę łatwo przerobić na szpital lub mieszkania, ale jak się na wojnie ma zniszczoną szkołę czy szałas to już ciężej się przerabia to na inne funkcje - stąd na wojnie spadają możliwości przerabiania zabudowy. |
| DeathScythe |
Written: Sep 2 2008, 15:35:15
|
Ponury żniwiarz![]() Group: Użytkownicy Posts: 296 Serwer PL: [imp]Lords of Dragons,[imp]Lords of Shadows Serwer CZ: jeszcze istnieje :P ?? |
Potencjał Budowlany podoba mi sie
ale moze Mozliwości Budowlane potencjal z ludzim mi sie kojarzy a nie z budynkami This post has been edited by Rico1987 on Sep 2 2008, 15:36:08 |
| Stepujący Sardynki |
Written: Sep 2 2008, 15:39:33
|
Ter-Aark![]() Group: Użytkownicy Posts: 366 Serwer PL: Limes Inferior Serwer CZ: |
A może po prostu : cegły, materiały budowlane - coś w ten deseń
Kamieniarze produkują kamień, murarze coś z tego kamienia tworzą - kamień trzeba ociosać itp. Edit: Grendel:no tak bo domów w rd nie ma This post has been edited by Stepujący Sardynki on Sep 2 2008, 15:43:32 --------------------
" Życie to tylko labirynt.Wiemy wprawdzie,że na końcu naszego labiryntu czeka nas śmierć,
a jednak teraz wiem,że droga,którą przebywam,ten labirynt właśnie,czyni mnie tym,kim jestem." " Hope is a good thing, maybe the best of things. And no good thing ever dies." "Dzień mego żywota trwał za długo. Rankiem spoglądałem na synów Żółwia szczęśliwych i silnych, a zanim noc zakryła moje oczy, widziałem ostatniego wojownika z mądrego plemienia Mohikanów. " |
| grendel |
Written: Sep 2 2008, 15:39:48
|
Golem![]() Group: Użytkownicy Posts: 244 Serwer PL: Ponętne Owieczki, SimerLAND, Freedom PL Serwer CZ: |
cegły?
--------------------
[URL=http://images46.fotosik.pl/55/d90fcc66fd416825.jpg]SimerLAND[/URL]
[color=red]KROWY DOIĆ, NIE ZASADZKI ROBIĆ ![/color] |
| SimonSSLazio |
Written: Sep 2 2008, 15:42:21
|
||
|
Ogr Group: Użytkownicy Posts: 1634 Serwer PL: emeryt Serwer CZ: nope |
tylko tak murarze robia cegly ? no chyba ze murarzy na ceglarzy zmienimy
--------------------
|
||
| sirDelek |
Written: Sep 2 2008, 15:44:28
|
Strażnik Nocny![]() Group: Użytkownicy Posts: 58 Serwer PL: ¥, WP, K Serwer CZ: |
tez myslalem nad ceglami ale u elfow to jakos nie pasuje bo nie potrzebuja kamienia do produkcji PZ
lepsze juz by byly materialy budowlane albo cos takiego bo pojecie potencjalu budowy dalej nie nic nie bedzie mowilo niektorym osoba This post has been edited by serdelek on Sep 2 2008, 15:49:12 |
| tornath |
Written: Sep 2 2008, 15:49:45
|
|
Rycerz Group: VIP Posts: 120 Serwer PL: Kagemusha Serwer CZ: Nie |
Jeśli nazwać by to cegłami to pojawia się pytanie dlaczego nie można ich ukraść?
Tak że Potencjał Budowlany jest wg mnie nawet interesującą propozycją. Ale może zmienić to na Potencjał Zabudowy, żeby PeZety zostały wśród nas? --------------------
[GU] Avallach o mnie:
lamisz nieziemsko ale dyplomata dobry jestes ^^ |
| Dahud |
Written: Sep 2 2008, 15:52:08
|
Nornik![]() Group: Użytkownicy Posts: 503 Serwer PL: Skończyłem karierę Serwer CZ: Było |
Cegły najlepsze by były, ale wtedy jak wytłumaczycie, dlaczego nie można nimi handlować?
skoro nawet maną można edit: widzę, że kolega nade mną myśli podobnie This post has been edited by Dahud on Sep 2 2008, 15:55:26 --------------------
Było:
Battle Cry, Wilderness (imp i nie tylko) x5, Krwawe Dranie x5, Aran Alque, Anima Libera x2, Valhalla, Camorra, SPQR, Prawie jak TOPka, Emeryci, Monastic Dreams i pewnie kilka o których zapomniałem. |
| AgraveiN |
Written: Sep 2 2008, 15:58:27
|
Paladyn![]() Group: Junior Admini Posts: 665 Serwer PL: FF, PG, MD, Therion | JA, Szkoła Gry Team, Prorok Team Serwer CZ: Jezdzcy Rohanu, DK, Strangers (Ent, Olb) |
Może nie cegły. Tylko Konstruktorzy.
Ludźmi handlować nie wolno. I problem z głowy. Ilość konstruktorów którą przydzielamy do budowania specjalnych budynków albo do zabudowania pudy. A.// edit: inne nazwy: Projektanci, Budowniczy, Architekci itp. This post has been edited by AgraveiN on Sep 2 2008, 15:59:28 --------------------
Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
| Molifat |
Written: Sep 2 2008, 16:01:07
|
Łucznik![]() Group: Użytkownicy Posts: 85 Serwer PL: opóźniony tancerz... Serwer CZ: ssiee |
i konstruktorzy są strugani z kamienia przez murarzy?
to juz lepsze cegły... |
| sirDelek |
Written: Sep 2 2008, 16:04:40
|
Strażnik Nocny![]() Group: Użytkownicy Posts: 58 Serwer PL: ¥, WP, K Serwer CZ: |
i jeszcze informacja na gubie:
ludność 200 000 konstruktorzy 1 524 080 |
| lady Silver |
Written: Sep 2 2008, 16:07:07
|
||||||
Mus musculus![]() Group: Moderatorzy działów Posts: 1135 Serwer PL: MS, OB Serwer CZ: nie gram |
A nie lepiej po prostu "budulec"? --------------------
Biblioteka [klik] > Mekka Sqad [caryca ;-) ] > Ah Cuzamil Peten [klik przez część ery]> OfficialMelanżGroup [klik] > Mekka Sqad [caryca ;-) ] > Mekka Sqad [caryca ;-) ] > Dark Warriors [maskotka] > Mekka Sqad [caryca ;-) ] > One blood MS w następnej erze Klik |
||||||
Pages: (7) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |