| |||||
|
| |||||
| Pages: (2) [1] 2 ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() |
| Strategos |
Written: Sep 29 2008, 17:30:15
|
|
Dziekan Szkoły Gry Group: Administratorzy Posts: 3032 Serwer PL: SG, SBW, ST Serwer CZ: nigdzie |
Czaruje tylko z palca. Większość czarów idzie (zależnie od GDM) w jakiejś późnej fali (u mnie 250).
Chciałbym móc sobie dla siebie (lub ewentualnie dla koalicji) móc ustawić tą "spammowa" fale jako default, bo obecnie jest to zero, i za każdym razem trzeba wpisywać. Uważam, że zwiększyło by to znacznie komfort rzucania z palca. Aha, jak ktoś napisze, że wszyscy używają optima i że jest to nie potrzebne, to ryzykuje bobra (nie ode mnie). EDIT: dodatkowo utrudniło by to zamienienie fali z ilością czarów, bywa jest dość bolesne. --------------------
Nie znoszę rozmawiać przez gg z ludźmi na których mi zależy, z którymi chciałbym wymienić więcej, niż parę zdawkowych lub technicznych rzeczy. gg nie przepuszcza intonacji, wyrazu oczu, gestów, jest idealne do ukrywania wszystkiego, poza literalnym znaczeniem wypowiedzi.
LOYALTE ME LIE MsU po zmianie headadmina: ja się tym już nie zajmuję! Mwahahahahahaha. Chwilę było jak w Chile - każdy miał czerwone ryło... |
| Asthi |
Written: Sep 29 2008, 17:39:12
|
Ogr![]() Group: Kompania Karna Posts: 2188 Serwer PL: Serwer CZ: |
A ja zaryzykuję stwierdzeniem, że ten temat był poruszany. Sam to proponowałem dawno temu w dev i mimo ogólnej aprobaty temat został olany przez szefostwo.
Domyślny numer fali np. 250 to: -większość czarów rzucanych bez wpisywania fali -znacznie mniej pomyłek fala, a ilość Ogólnie ulepszenie wymagające do wprowadzenia 5s uwagi --------------------
Wizard's First Rule
"People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it’s true, or because they are afraid it might be true." |
| Vip89 |
Written: Sep 29 2008, 17:59:06
|
|
Kro-Draag Group: Użytkownicy Posts: 20 Serwer PL: Serwer CZ: |
popieram pomysł
255 lepsze od 0 bez tłumaczenia czemu, po prostu taka zmiana musi zajść w starej zkładce magia nie trzeba było zmieniac za każdym razem ilość po rzuconym czarze tylko po turce. Zrobiliście ktoś w tył ale nowa zakładka to krok w przód, więc stoimy --------------------
Jakże wielką radość ma matka, kiedy widzi pierwszy uśmiech swojego dziecka. Taką samą radość odczuwa zawsze Bóg, kiedy widzi z wysokości nieba grzesznika, który zaczyna modlić się do niego całym sercem.
|
| Duchu |
Written: Sep 29 2008, 18:03:12
|
||
Berserker![]() Group: Użytkownicy Posts: 1064 Serwer PL: Słucham głosu Elune Serwer CZ: Ponoć ssie, ale ja się nie znam |
gpawel: normalnie. np tak:
Ja popieram pomysł Strategosa. Sam zaprzestałem używać optima ze względu na jego 'wykrzaczalność' oraz poczęści na poglądy. A w falach innych niż te defaultowe idzie chyba tylko brejk + TZ/OS (jakoś nie kojarze jakie czary mogą jeszcze iść w innej fali). A takie wpisywanie co chwila nr. fali jest upierdliwe dosyć. -------------------- |
||
| roggal |
Written: Sep 29 2008, 18:23:30
|
Wwarrczący jeździec![]() Group: Użytkownicy Posts: 144 Serwer PL: Gdzies tam czasem klikne Serwer CZ: Może kiedyś.... |
Ktoś już kiedyś słusznie pisał, że większość czarów powinna mieć zablokowana falę na 250 podobnie jak BM.
Fala powinna być wybierana dla: Głupoty, Huraganu, Deszczu O, Trzęsienia Z, Oddechu S, Orlego O. Reszta na stałe w 250 fali. --------------------
Korzystając z okazji chciałbym pozdrowić wszystkich zwolenników hibernacji.
|
| Malenti |
Written: Sep 29 2008, 18:44:28
|
Skurut Hai![]() Group: Użytkownicy Posts: 1332 Serwer PL: Ogród Rozkoszy - frajerska Nazwa ale PSO jest :P Serwer CZ: |
BM wogóle nie ma falii, a jest rzucane tak naprawde w osobnej zupełnie fazie niż magia na wroga. (teoretycznie jest w fali 0, ale zawsze jest rozliczana przed inną magią ).
Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby skrypt zapamiętywał ilość i falę rzucanych czarów. Bo nie każdy rzuca wcale w 250 wszystko This post has been edited by Kangur on Jan 24 2010, 15:18:30 --------------------
[size=3][color=red] We will take your instruments from you, whip your ass and destroy your vehicles and more than likely you will have to walk and beg your way back to Houston, Texas. Now we will do this to you unless you make us feel real good, real suddenly...' So of course this is the supreme method and technique in the learning of how to groove. I became an instant groove master, as so did all of my buddies on the bandstand. [/size] [/color]
|
| necro |
Written: Sep 29 2008, 19:02:16
|
||
umrzyk![]() Group: Developerzy Posts: 7821 Serwer PL: Pasqódne Schronisko Serwer CZ: |
255 to nie jest dobre rozwiazanie, ja dla fali 255 mam zazwyczaj specjalne zastosowanie - rzucam w niej orle oko z roznej sily magow i z roznych gubow - w ten sposob moge okreslic ktory gub dostal polowke magiczna, ktory dostal 2 polowki, ewemtualnie ile paktow magicznych stracil. Dlaczego akurat stosuje do tego fale 255? Takich czarow nie zinterpretuja poprawnie analizatory wiesci i musze przegladac je recznie, fala 255 daje mi jedna zalete - jak patrze w wiesci to czary z tej fali sa na samej gorze. Czary z tej samej fali w wiesciach sa widoczne wedlug kolejnosci rzucania, poniewaz kontrolne OO rzucam z czesciowo niewyszkolonych magow zazwyczaj pojdzie przed spamem czy ZZ, w takim wypadku musze szukac czarow w srodku wiesci pomiedzy innymi czarami. Jesli przy rozpisce ktora robie kazdy mag bedzie zmienial fale z 255 na 254 czy jakas inna rzucajac spam to gdzie tu oszczednosc czasu? roggal: zablokowanie na stale numeru fali tez nie ma sensu - wiadomo ze jak chce zadac maksymalne straty to rzucam spam po przelamaniu ale czy zawsze tak jest? czasami celem gdma nie jest zadanie maksymalnych strat tylko wyszkolenie generalow, wbijajac duzo czarow po przelamaniu zyskam malo expa, wbijajac mniej czarow ale przed przelamaniem magow zyskam wiecej expa. Podsumowujac jestem za domyslna fala ale niech to bedzie jakas fala w stylu 200 czy 250 - wczesniejsze fale wystarcza na rzucenie brejka ale jednoczesnie mam kilka pozniejszych fal na wlasny uzytek --------------------
Mówi się, że Go ma 4000-6000 lat. To nieprawda - ma 15 000 000 000. Powstało wraz z Wszechświatem.
Jeśli szachy są królową gier to Go jest ich cesarzem. |
||
| Duchu |
Written: Sep 29 2008, 19:29:02
|
Berserker![]() Group: Użytkownicy Posts: 1064 Serwer PL: Słucham głosu Elune Serwer CZ: Ponoć ssie, ale ja się nie znam |
Necro: Najlepszym wyjściem będzie to co zaproponował strategos w pierwszym poście. Czyli każdy GDM sam by sobie ustawił która fala ma być tą domyślną dla jego magów. Wtedy każdy GDM miałby wolne te fale które chce mieć na 'specjalne zasstosowania' I czy to by była fala 255 czy 55, zależało by tylko od wygody i pomysłu GDM.
-------------------- |
| cczeslaww |
Written: Sep 29 2008, 20:21:21
|
|
Ter-Aark Group: Użytkownicy Posts: 384 Serwer PL: Serwer CZ: |
I frytki do tego.
Pomysł porządny i potrzebny, tyle że nie wiadomo jaka to fala miałaby być. A jak już ma być kolejna możliwość (ustawienie przez GD jaki to numer fali), to przestaje mi się podobać, niepotrzebna komplikacja. Jakby wszystko miało dać się ustawić, to potrzebne by było kilka dodatkowych zakładek z dziesiątkami chyba opcji. Ogólnie byłbym za, gdyby istniała fala, która nikomu nie przeszkadza, a jak się wymyśli jakikolwiek numer, to ktoś zapyta, czemu akurat ten i stwierdzi, że lepiej inny, i będzie miał rację. Więc w sumie nie mam zdania na temat tego pomysłu. Ale wiem na pewno, że ustawianie dla GD jest zue. edit: może i moja argumentacja jest niepewna + opiera się na zasadzie `nie bo nie`, ale tak naprawdę chyba faktycznie nie wiadomo dlaczego miała być to fala X, a nie inna. This post has been edited by cczeslaww on Sep 29 2008, 20:23:33 --------------------
Koalicja Ogród Rozkoszy Zbudowała Pałac Sądu Ostatecznego- > Koalicja Jumping Rabbits Zbudowała Pałac Sądu Ostatecznego -> usunąłem RD z pamięci i Szybkiego Wybierania
|
| Than |
Written: Sep 30 2008, 14:47:21
|
Ogr![]() Group: Administratorzy Posts: 3617 Serwer PL: Administrators Serwer CZ: |
rozwiązaniem może być fala 222
czemu taka? bo chyba nie jest za często używana a równocześnie nikomu nie zaszkodzi - patrz posty necro --------------------
czyny niezaistniałe powodują katastrofalny brak następstw
>>> KOSZYKÓWKA REDDRAGONOWA - ZAGRASZ? :) <<< |
| Molifat |
Written: Sep 30 2008, 15:03:49
|
Łucznik![]() Group: Użytkownicy Posts: 85 Serwer PL: o_O' Serwer CZ: ssiee |
Czesio dluzszego i bardziej bezsensownego wywodu o niczym nie slyszalem
mi by sie podobalo gdybym mogl ustawic domyslna fale dla swoich magow |
| Rodbert |
Written: Sep 30 2008, 15:45:07
|
Łucznik![]() Group: Użytkownicy Posts: 83 Serwer PL: Kucaj w Kortowie!!! Serwer CZ: kumpel ma dziewczynę czeszkę i tyle o czechach |
ale jest jeszcze jedna strona medalu jeżeli rzucamy niszczącą to łatwiej do 0 dopisać 1 jeżeli rzucamy z palca niż zmieniać z 255 na 10
np mi taka zmiana nie jest na rękę --------------------
16.21.Elfi czarodziej w drodze ku zemście...FC Kucaj Olsztyn,Kucaj Olsztyn
17.Rycerz na świętej krucjacie..Dark Crusade, Forged by Fire 18.20.Łotr spłacający dług..Kaci na kacu, Kaci na kacu 19.Młoda druidka walcząca o ocalenie ojczyzny..Olsztyńskie Dupeczki ...i drużyna wojowników, próbująca ujść z życiem... Więcej grzechów nie pamiętam |
| Than |
Written: Sep 30 2008, 16:30:17
|
Ogr![]() Group: Administratorzy Posts: 3617 Serwer PL: Administrators Serwer CZ: |
innym rozwiązaniem, które zapobiega wszystkim wymienionym problemom jest po prostu zapamiętywanie ostatnio użytej fali
--------------------
czyny niezaistniałe powodują katastrofalny brak następstw
>>> KOSZYKÓWKA REDDRAGONOWA - ZAGRASZ? :) <<< |
| SaDeK |
Written: Sep 30 2008, 18:27:18
|
Nornik![]() Group: Użytkownicy Posts: 500 Serwer PL: sygnatura ci powie Serwer CZ: coś tam kiedyś było... ale pewnie nie wróci :P |
Spam i ZZ są słane w końcowych falach, więc dla tych co muszą rzucać tony spam, a robią to ręcznie by pomogło zaoszczędzić czasu
przydało by się ustawianie przez GDM domyślnej fali dla magii albo ustawić 250, te 251-255 pozostają na wszelkie zabawy z OO --------------------
Blog Enbema o RD
Monastic Dreams(GDM), Limes Inferior(GDM), Anonymous(GDM), Tolarian Academy(GDM), Magna Mater(GDM), Wake of Gods(klik), Wielcy Pijacy(klik) Było: Soul Society(GDM - PSO), Middle Earth(IMP), Addan aen Bleidde(klik), Aegyptus(klik), Aether Fanum(GDM), Champeone(GDW, GDM, GDZ), Campeone(GDM), Chinatown(GDM), Claymore(klik), Da Horde!(klik), Dark Shadow Team(GDM), Deities of Dragons(GDM), Death Note(klik), Dziewczyny w Bikini(klik), Endless(GDM), Ghetto(klik), Group Of Super Users(GDM), Guardians(klik), HeroesUnion(klik), King War(klik), Krwawe Dranie(GDM), La legion d`ombre(GDM), Monastic Dreams(GDM), MoreThanMeetsTheEye(GDM), Ora o Nameru na Yo!(GDM), Players DreamTeam(klik), SPQR(klik), The Godfather(klik), Toril(GDM), Yatta!(GDM), Wake of Gods(GDM), ZSRR(GD)... coś tam jeszcze było... |
| necro |
Written: Sep 30 2008, 19:08:05
|
umrzyk![]() Group: Developerzy Posts: 7821 Serwer PL: Pasqódne Schronisko Serwer CZ: |
Rodbert: ale zawsze wszystkie niszczace rzucasz w jednej fali? Chodzi o maksymalne uproszczenie a w przypadku niszczacych ulatwiasz najwyzej dla 1 czaru i to nie na wszystkie guby
--------------------
Mówi się, że Go ma 4000-6000 lat. To nieprawda - ma 15 000 000 000. Powstało wraz z Wszechświatem.
Jeśli szachy są królową gier to Go jest ich cesarzem. |
Pages: (2) [1] 2 |
![]() ![]() |