| |||||
|
| |||||
| Pages: (11) 1 [2] 3 4 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| Asgaard |
Written: Nov 2 2008, 7:41:53
|
||
|
Ogr Group: Kompania Karna Posts: 1574 Serwer PL: next level, magyar magya, perypat, go freaks go, krawe dranie Serwer CZ: bushido warriors, generator terro, dark empire, jr, khż, gi60s |
Jak byś stał cały czas na zło to pewnie by tak było. W takim przypadku mając necrusa 50k na maxa wystawionym i z genkiem dającym 10% wpływu potrzeba ok 3ludziki z takimi samymi założeniami aby cie porządnie poczyścić. Żeby wyczyścić cię jednym gubem musiałbyś postawić ~150k zło. Teraz odpowiedz sobie na pytanie czy tak często będziesz stał na prawie max zło? |
||
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 10:10:06
|
Ogr![]() Group: Kompania Karna Posts: 2188 Serwer PL: Serwer CZ: |
Domin, Asgaard: i widzicie, cały problem w tym, że rozmawiamy o pro graczu. W poprzedniej erze grałem około miesiąca 1gubówką i jako dobry gracz nie miałem guba 50k, tylko 100-150k. Na całym serwerze były jeszcze 2 podobnej wielkości guby, a reszta miała w porywach 80k.
Wystarczyło mi trzymać 20% ludzi w złodziejach, żeby nikt nie mógł mi wpakować w 100% skutecznej akcji, a gdzie tu dopiero mnie wyczyścić I to by było tyle na temat problemów z wyczyszczeniem 1gubówki. Jak wspominałem wcześniej, wychodzi, że nie macie pojęcia o czym piszecie ... --------------------
Wizard's First Rule
"People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it’s true, or because they are afraid it might be true." |
| Asgaard |
Written: Nov 2 2008, 10:17:07
|
|
Ogr Group: Kompania Karna Posts: 1574 Serwer PL: next level, magyar magya, perypat, go freaks go, krawe dranie Serwer CZ: bushido warriors, generator terro, dark empire, jr, khż, gi60s |
Ale chyba mówimy tu o gubach takiej samej wielkości
|
| Nirox |
Written: Nov 2 2008, 10:20:38
|
Ponury żniwiarz![]() Group: Użytkownicy Posts: 267 Serwer PL: Bello E Eterno Serwer CZ: Wreszcie odpowiednia ilość gubów..:) |
Ale kto normalny walczy 2vs1 jak wsyzstkie guby mają tą samą wielkość?
W przypadku jak już jest normalna sytuacja, czyli suma tamtych dwóch wynosi tyle ile tego jednego to już jest jak mówi Asthi... |
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 10:32:06
|
||
Asgaard: Nie, ja mówię o grze pro i lamy na 1 gubówce, w odniesieniu do realiów panujących w top300 (ponieważ to tam rozgrywa się akcja). Ty teoretyzujesz wyłącznie na liczbach znanych Ci z 17gubówek. --------------------
Wizard's First Rule
"People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it’s true, or because they are afraid it might be true." |
||
| Domin |
Written: Nov 2 2008, 10:54:09
|
Leśna zjawa![]() Group: Użytkownicy Posts: 788 Serwer PL: GOSU Serwer CZ: |
Asthi: poza tym to że nikt ciebie nie wyczyścił to nie znaczy że nie jest to możliwe, jak już pisałem to znaczy ze ktoś nie chciał albo nie potrafił tego zrobić. Żeby wyczyścić ciebie mającego 150k zło + genki ~10% to wystarczy hobb 30k z genkami ~35%.... no + jeszcze troche tych zło na te mini akcje po 1-2k
--------------------
Yuri est ars boni et aequi ^^
|
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 11:24:48
|
Domin:
1) skąd niby takie genki u hoba w top300? 2) dlaczego miałbym mieć gorsze (aż tak) genki niż jakiś hob 4-5x mniejszy ode mnie? 3) skąd w top300 gracz potrafiący tak wystawić guba? 4) kto powiedział, że gdybym trafił na gracza spełniającego powyższe warunki zostawiłbym TYLKO 20% złodzieji? W skrócie - jak to się ma do realiów panujących w top300? Przestańcie teoretyzować i się ośmieszać. --------------------
Wizard's First Rule
| Domin |
Written: Nov 2 2008, 13:11:03
|
Asthi:
1) eee to ledwie 3 genki na 9-10 lvlu, 2) nie tyle co gorsze co mniej ich, bo będąc sam musisz stawiać na większą uniwersalność 3) ja nie mam problemów z wystawieniem guba, a wiem o innych ludziach z topki którzy bawią się 1-3 gubówkach 4) a skąd byś wiedział na kogo trafisz? w skrócie - ma to sie nijak do realiów w top 300 bo nie o top 300 zaczęliśmy mówić a o walce 1 vs 2 guby, to ty z braku argumentów wyciągnąłeś jakiś bezsensowne twierdzenie o tym że ludzie w top 300 nie potrafią nic robić, od tylko takie warzywa do bicia. Więc sam skończ bo się ośmieszasz, nie dość że nic sensownego nie potrafisz powiedzieć to sie uczepiłeś tego top 300 jakby to była twoja mantra. Zgodzę się że w większości przypadków można spać spokojnie o swoich genków wystawiając nawet mniejsze ilości złodziei, bo sa znacznie skuteczniejsze i mniej kosztowne sposoby ubicia guba niż czyszczenie. Ale nie zmienia to faktu że policzenie paru WG na 1 guba to zadane tak proste że kompletnie nie rozumiem twojego oporu czy też uporu w twierdzeniu inaczej. --------------------
|
| Asgaard |
Written: Nov 2 2008, 13:12:38
|
|
Asthi: za przeproszeniem pierdzielisz jak potłuczony, na samym początku kolega kiper napisał że walczył 1vs2, i od tego czasu tak usilnie starasz się dać nam do zrozumienia że nie dałbyś się wyczyścić mając taką przewagę. Jak porównujesz to porównuj uczciwie. 1vs2 to chyba oczywiste że przeciwnik miał przewagę w glebie, w dodatku mógł mieć 2 hobby, nie wiadomo.
Gub 100k, 75% domów, 10% od gienka zło. Necrus. 160k ludzi w zło, do wyczyszczenia potrzeba ok 700k siłki, gdzie zmaksowany hobbek 60k daje ok 740k siłki. Przy takiej samej wielkości gubów, rasie i założeniach musiałbyś postawić ok 45-48% zło żeby obronić się przed czystką, a w przypadku wymienianym przez kipera ok 77-80%. |
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 14:28:00
|
||||
1) 3x9-10lvl = 1x12-13lvl w przybliżeniu 20% (nie 10%) - oczywiście nie chciało się policzyć, a wiedzy do oszacowania brak 2) na samą myśl o tym jak ustalasz generałów do 1 gubówki rysuje mi się uśmiech na twarzy - uniwersalność ... 3-4) jak się gra w top300 to jest się otoczonym przez prawie same parasole, a te kilka koalicji, które go nie mają ma się dokładnie prześwietlone - znowu wychodzi z Twojej strony brak jakiegokolwiek doświadczenia w temacie gry 1gubówką
Jak myślisz "miszczu", gdzie w statystykach może dotrzeć 1 gubówka i gdzie znajduje się większość potencjalnych przeciwników zbliżonych powierzchnią? Tak trudno było otworzyć i sprawdzić - lepiej mnie znowu obrażać. Asgaard: nie chce mi się komentować, Twoje obliczenia są niedorzeczne i wyglądają jakby to była wojna pełnych topowych koalek. Co do wycieczki w moją stronę to odnoszę do powyższego cytatu i komentarza. --------------------
Wizard's First Rule
||||
| Klosiu |
Written: Nov 2 2008, 14:47:21
|
|
Ponury żniwiarz Group: Kompania Karna Posts: 304 Serwer PL: Serwer CZ: |
Jak ktoś uważa, że gobas to przeżytek to się po prostu nie zna
|
| Domin |
Written: Nov 2 2008, 14:48:44
|
Asthi: 1 konkretny argument z twojej strony nie zaszkodzi bo jak narazie to zbijasz wszystkie wystosowane przeze mnie czy Asgaarda zdaniami typu "nie ośmieszaj sie" czy " nie masz pojęcia o czym piszesz"
nie przedstawiłeś nic konkretnego więc albo jesteś idiotą albo robisz to umyślnie żeby zainicjować kłótnie na forum, w 1 przypadku nie powinieneś sie tu wypowiadac, w 2 zaś potwierdzasz moje znadnie o tobie że jesteś zwykłym trolem ps. nie mam zamiaru cię obrażać więc jeśli poczułeś się urażony moimi dywagacjami to przepraszam, poprostu oceniam cię po tom co przedstawiłeś w tej dyskusji. ----------------------------------- 1) nie liczyłem.. przyjąłem takie założenia jak ktoś przede mną. ale skoro zamiast 10% mamy 20% to obrona wzrośnie o ok 9% więc wystaczy dołozyc troche złodzieji z 2 guba 2) w takim razie powiedz o wielki pro kliku jaką generalicje powinien mięc taki gub, ja swoją ustalałem nie mając żadnego doświadczenia w walczeniu w 1 gubówce ale jakby nie patrzeć to spisuje sie całkiem nieźle... 3-4 ) między 300 a 350 jest 15 koalicji bez parasola, między 250 a 300 jest ich 24... więc z twojej strony kolejny argument wziety z kapelusza. Swoją drogą to w czym ci parasolke przeszkadza? Bo grając 1 gubówka nie robisz tego po to by nachapac sie gleby najprawdopodobniej , więc chyba tylko zasadzki nie mozesz wbic. co to quoty kipera i twojej odpowiedzi to kompletnie tego nie rozumiem, bo jedno i 2 nijak ma ze sobą cos wspólnego... jedynie to że lubisz obrażac ludzi a nie lubisz jak odpowiadają ci w podobnym tonie. co do odpowiedzi do Asgaarda to znów mamy "nie chcę mi sie komentować" "niedorzeczne obliczenia" czyli standart. --------------------
|
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 15:27:37
|
Zacznę od końca:
Wszystkie wypowiedzi Asgaarda są w tym stylu. Najpierw wygłasza swoje mądrości, które mijają się o mile z prawdę, a potem prowokuje mnie, żebym mu zrobił wykład i przeszkolił. Jak się o czymś ma znikome pojęcie to można pytać, a nie sugerować innym głupoty. Ja się na nauczyciela nie nadaję, zatem nie będę się podejmował, natomiast jak widzę głupoty to reaguję. Cytat kipera miał pokazać, że tu jest mowa o grze 1gubówką. Miałeś z tego wywnioskować, że rozmawiamy tu o grze w top300, ponieważ to mniej więcej tam znajdują się koalicje o porównywalnej powierzchni. Przypomnę, że wzór na moc jest jaki jest i koalicje 1 gubowe znajdują się bardzo wysoko w statach według mocy, a walczyć mogą z koalicjami od 1/2 do 2 krotności powierzchni. Dla 100k 1gubówki jest to obecnie 18 potencjalnych większych koalicji, które mogą zrobić zasadzkę. Oglądając to jak są wystawione, jak i z kim walczą można ocenić bardzo dokładnie ich umiejętności. Gdybyś nie posiadał takowej wiedzy ... parasol uniemożliwia otrzymanie jak i zrobienie zasadzki (to nie tylko zmienione limity glebowe). Temat o generalicji w 1gubówce już miałem tą nieprzyjemność wałkować z Asgaardem. Wybacz ale nie mam ochoty tego powtarzać, użyj funkcji szukaj w akademii to może znajdziesz. Skoro nie liczysz, tylko ślepo przyjmujesz błędne opinie innych to nie wiem czy mamy o czym rozmawiać. Wszystkie Twoje wypowiedzi oparte są o doświadczenia "innych"? A co do tego czyszczenia, to już mówiłem. Najważniejsza jest ocena przeciwnika, nie ma sensu stawiać 50% złodziei przeciwko koalicji, która stoi na simie i walczy. Jeżeli boisz się wyczyszczenia to zwiększasz ilość złodziei - proste. I nie ma sensu teoretyzować na temat tego co można komuś zrobić, skoro to będzie oznaczało przegraną. Możecie mi udowodnić, że każdego da się wyczyścić, szkoda tylko, że po przeliczeniu okaże się, że przeciwnik jest wyczyszczony ale jednocześnie cel za duży. Ale możecie, tak dla zasady. A zbijanie argumentacji jest drogą do obalenia błędnej teorii. Po co ja mam argumentować swoją tezę skoro wy to sami robicie --------------------
Wizard's First Rule
| Asgaard |
Written: Nov 2 2008, 15:44:31
|
||||||
|
Idąc twoim tokiem rozumowania już to widzę jak twój gub z jednym Genkiem złapie tyle Expa co inny gub z 3genkami. Skoro założenia bierzesz z realiów top300 to rób to i w tym przypadku
Tutaj Domin chciał ci uzmysłowić jak małym gubem można cię wyczyścić. Żeby nie było twoje założenia gub 100k, 20% zło na gubie. Walcząc 1vs1 takimi samymi gubami nie widzę problemu żeby cię wyczyścić, chyba że będziesz stał więcej niż połową zło, ale to tak jakby kłócić się że nie przełamiesz koalki będącej 17gubów na magii.
To bardzo źle że nie chce ci się komentować, widać nie potrafisz, ale na twoją prośbę postaram się o `dorzeczne` obliczenia. Założenia: Twój gub:Necrusy 100k, 10lvl Genka, 75% domków. Mój gub: Hobby 100k, 2*8lvl Genka, 75% domków Twój wystawiony na 45% zło będzie generował 464k Defa. Do WG potrzeba zatem ~1,5m siłki zło. Mój Hobbek będzie generował prawie 1,7m, więc bez problemu cię wyczyszczę. Przy 50% domków starczyłoby siłki na WG, na styk. W ogóle nie wyjeżdżaj mi z tym topikiem odnośnie generalki dla necro, napisałem na końcu posta że więcej nie zabiorę głosu w temacie, bo po prostu nie miałem ochoty dyskutować z wielkim Asthim.., moje prawo :]. |
||||||
| Asthi |
Written: Nov 2 2008, 16:19:18
|
Asgaard: dziecko, mam łzy w oczach po przeczytaniu Twojego posta.
1) Doświadczenie dzieli się najpierw na guby w koalicji, a potem na generałów na gubie. W przypadku 1gubówki z 1 genkiem danego typu dostaje on 100% XP do podziału na 1 generała. Mam Ci to wytłumaczyć? 2) nie będę po raz 3 czy 4 pisał tego samego ... Bardzo fajne wyliczenia ... Skoro tak chamsko mnie czyścisz, to ja posyłam Ci komplet magii, 6-7 ataków i kontrolki złodziejskie. Po przeliczeniu mam coś tam popki za udane ataki, komplet smoków (bo kto by ryzykował przy hobie), zdrowych genków i już 120k ziemi. Do tego brak spamu, słabe zniszczenia od magii To pograłeś To się dopiero nazywa pro klik i strategia This post has been edited by Asthi on Nov 2 2008, 16:20:31 --------------------
Wizard's First Rule
Pages: (11) 1 [2] 3 4 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |