RedDragon Forum

Pages: (5) « First ... 3 4 [5]  ( Go to first unread post ) Closed TopicStart new topicStart Poll

> wspólne guby, co zrobić by zniechęcić?
Lakerman
Written: Jan 20 2010, 12:32:06
Quote Post
Nornik

Group: Użytkownicy
Serwer PL: Sigur Rós.
Serwer CZ: Numenor.

azghal: Jeśli za nie zapłaci niech gra nawet w 20. Tyle, że sam ;] A nie zrzuta w 10 po pare złotych i każdy sie loguje do 20 koalicji i mamy 500 multigubów.

I postulat:

Wróćmy do 21 księstw w koalicji!!! Albo najlepiej 30 księstw!!! Skoro mało GD to będzie mniej koalicji ale za to jakie!!!111

--------------------
BEER is living PROOF that GOD loves us and WANTS us to be HAPPY.
PMEmail PosterUsers Website
krzaq
Written: Jan 20 2010, 12:34:30
Quote Post
Ogr

Group: Moderatorzy działów
Serwer PL:
Serwer CZ:

azghal: jak ktoś chce klikać 10 albo i 50 gubów, to co Ci do tego?

Kiedy klikanie więcej niż jednego guba było sprzeczne z regulaminem? huh.gif

--------------------
"S’matter Buddy? You look a little – what’s the word I’m looking for here – Stupid."
Wade Wilson
SimonSSLazio
Written: Jan 20 2010, 12:41:21
Quote Post
Ogr

Serwer PL: wróciłem :P
Serwer CZ: nope

Domin: nie, problem nie jest w wyswietlaniu, a w samym zamysle ze jest tylko jedno glowne multiksiestwo, gdyby bylo ich wiecej problem by zniknal
Powiedzmy mamy dwoch graczy, ktorzy maja po 2 guby wlasne i trzeciego wspoldziela, gracz pierwszy gra na gubach A,B,C, gracz drugi na C,D,E.
w systemie obecnym gracze wybieraja guba C jako glowne multiksiestwo i podlaczaja wszystkie pod niego, co daje 4 zbedne multaki A z D, A z E, B z D i B z E
gdyby gracze mogli podlaczyc wiecej niz 1 glowne multiksiestwo, to gracz pierwszy podlaczylby wszystko pod A, a drugi pod powiedzmy D, zbedne multaki by zniknely.

Poza tym ktos juz to wczesniej poruszal, po co multaki i po co gracze sa ukryci, tez mnie to troche zastanawia, zamiast glownego multiksiestwo powinno sie podlaczac guby pod konto gracza na forum. oczywiscie tak jak pisalem wczesniej jednego guba daloby sie podlaczyc pod wiecej niz jedno konto.
Bedac zalogowanym do koalki X wchodzac w statystyki, klikajac koalke Y, powinienem widziec w dyplomacji liste graczy (nazw kont na forum graczy), tak sam klikajac na guba. a na tych listach gracze ktorzy graja u mnei w koalce powinni byc wyroznieni (nie wiem na czerwono).
Ja wiem ze to wymaga calego systemu multiksiestw zakodowanie od zera, ale albo to, albo zakaz dzieenia kseistw (ktory napewno zmiejszy ilosc koalek na serwie), inaczej predzej czy pozniej bedzie sajgon (koalki z 50 multakami ktorych nie da sie atakowac, zburzyc pso)

axis: naprawde mnei rozwaliles, zakaz gry w wiecej jak dwoch koalkach ? przeciez to na graczach co graja w 4-5 koalkach gra najlepiej zarabia, bo graja jednym darmowym a 4 oplaconymi. chyba nie sadzisz ze jaki kolwiek admin przyklasnalby skurczeniem serwera o polowe 17-gubowych koalek?
PMEmail PosterGadu-Gadu
Domin
Written: Jan 20 2010, 13:25:50
Quote Post
Leśna zjawa

Serwer PL: GOSU
Serwer CZ:

SimonSSLazio: czyli masz bardzo podobny pomysł do mojego który chyba tu już wcześniej umieściłem, różnica polega tylko na tym że ty chcesz ujawniać listę graczy a ja o tym nie pomyślałem i podłączyłbym w taki sam sposób jak guby pod graczy tak graczy pod koalicje... jakoś jawność nie pasuje mi zbytnio:P

Kiedyś posiadanie więcej niż 1 guba było łamaniem regulaminu!

Masz racje ale zostało to wprowadzone jak mnie pamięć nie myli w 3 erze RDpl i wytrzymał ten pomysł 2 ery. Poza tym nic nie stało na przeszkodzie wprowadzenie do gry swojego "brata" na tym samym ip tylko ze zgłoszeniem do adminów, i raczej nie było to sprawdzanie zbyt rygorystycznie. Również kiedyś maszynki miały atak 17(?) i ten pomysł utrzymał się znacznie dłużej niż to nieszczęsne ograniczenie do 1 księstwa, co wcale nie znaczy że mamy do niego wracać.

This post has been edited by Domin on Jan 20 2010, 13:26:38

--------------------
Yuri est ars boni et aequi ^^
PMEmail PosterGadu-Gadu
pudel
Written: Jan 20 2010, 13:36:55
Quote Post
Ogr

Group: Kompania Karna
Serwer PL:
Serwer CZ:

bylby to problem wyciagnac z bazy % ludzi ktorzy maja na koncie
>17
<5,17>
4
3
2
1

mozna by podyskutowac, bo tka mi sie zdaje ze rozmawiamy na temat 20 graczy... ktorzy zaciemniaja serwer, tzw "wspoldzieleniem"

nie podoba mi sie ten proceder, ale u mnie w koalicji pozwolilem na to z tego powodu, ze 2 osoby na tym gubie, maja te same multiguby.

This post has been edited by pudel on Jan 20 2010, 13:38:31

--------------------
TacticalOps:
najlepiej trzymac z nikim
i wywozic tam gdzie jest zysk!!!11
PMEmail PosterICQGadu-GaduTlen
SimonSSLazio
Written: Jan 20 2010, 13:42:34
Quote Post
Ogr

Serwer PL: wróciłem :P
Serwer CZ: nope

pudel:
napewno chcesz taka statystyke ?
czy moze lepiej statystyke ile jest glownych multiksiestw z podlaczonymi:
>5 gubami
5 gubami
4 gubami
... i tak dalej

bo przeciez w tej chwili duzo impow ma wszystkie guby na swoim koncie, wielu tez ma guby wszystkich nowych graczy w swoich koalkach (bo nigdy nie wiesz co ci sie z rekruta trafi, a jak taki sie obrazi i abdyknie to jest problem), albo tez zbieraja guby od kilku kolesi by pakiet wiekszy kupic
PMEmail PosterGadu-Gadu
azghal
Written: Jan 21 2010, 9:01:57
Quote Post
Łucznik

Serwer PL: Devils Spawn
Serwer CZ:

QUOTE (krzaq @ Jan 20 2010, 13:34:30)
azghal: jak ktoś chce klikać 10 albo i 50 gubów, to co Ci do tego?

Przeszkadza mi to ponieważ jego decyzja wpływa na grę wszystkich osób na serwerze. Taki gracz tworzy sieć multaków, które skutecznie blokują działania wojenne między wieloma koalicjami. Podejrzewam również, że w żadnej z tych 10 koalek nie gra tak dobrze i nie zżył się z innymi graczami tak dobrze jak gdyby grał w 1 koalce.

Poza tym, mam na uwadze również konstytucyjne dobro jakim jest zdrowie publiczne. Lepiej żeby taki gość trochę mniej czasu przy kompie spędzał a więcej na basenie. wink.gif

QUOTE (Domin @ Jan 20 2010, 14:25:50)
Masz racje ale zostało to wprowadzone jak mnie pamięć nie myli w 3 erze RDpl i wytrzymał ten pomysł 2 ery. Poza tym nic nie stało na przeszkodzie wprowadzenie do gry swojego "brata" na tym samym ip tylko ze zgłoszeniem do adminów, i raczej nie było to sprawdzanie zbyt rygorystycznie.

Oj, jeśli mnie pamięć nie myli, to okres ten trwał sporo dłużej. Mam tu na myśli ery testowe - sporo przed tym całym zamieszaniem ze zmianą administracji/właściciela rd. Sam wtedy z jednego IP grałem ja i mój brat, z tym, że żaden z nas nie oszukiwał.
Myślę, że nie można się skupiać na tym jak ludzie mogą regulamin obchodzić bo teoretycznie każdy zakaz może być przez graczy olany i złamany. Ustalamy tu jak to powinno wyglądać a na tych, co chcą oszukiwać, czeka nasz reddragonowy (wcale nie taki łagodny) system karny.

Zresztą rozumiem, że nastąpiły zmiany w mentalności graczy, sporo osób odeszło i nie proponuję wracać do sytuacji 1 osoba - 1 gub. Po prostu nie popadajmy też w drugą skrajność gdzie jedna osoba klika, dowodzi i politykuje w 3 koalicjach i klika w kolejnych 2. Taki gracz szybko się moim zdaniem "wypali". Zdrowiej dla niego i dla gry będzie gdy poklika/podowodzi w 2 koalach a resztę czasu wykorzysta na "życie".

Oczywiście to moje poglądy, nikomu ich nie narzucam, dopuszczam nawet niezgodę. tongue.gif
PMEmail Poster
Quonion
Written: Jan 21 2010, 9:11:47
Quote Post
Bro'Var

Serwer PL: H, D, ET, P
Serwer CZ: .

azghal

chyba cie Bóg opuścił...
klikam 5 księstw, ze wszystkimi jestem zrzyty i jes bardzo loFFffam:D
mam jednego dzielonego guba bo gd pomocniczy nie chce klikać tylko troche pomaga w dowodzeniu swojej sester, i co mam sieć multaków zrób sobie własną jak zazdrościsz;p A co ty możesz wiedzieć o tym co dla innych jest dobre? pokarz mgr. z socjiologi i psychologi to możesz takie sondy wydawać inaczej zawrzyj sie i daj innym robić swoje.

Zostawcie system tak jak jest jest dobrze czytelnie itp itd:)
kumajcie że tak:
3 graczy(A,B,C)
9 księstw(1,2,3,4,5,6,7,8,9)

2 dzielone(3,6)
gdzie
A=<1,2,3>
B=<3,4,5,6>
C=<6,7,8,9>
logowanie = >>
Sytuacjia

A>>3
B>>3
B>>6
C>>6
C>>9

Poprawcie mnie jeśli sie myle ale w takie sytuacji na gubie 9(tu nie jestem pewien) i 6 pokaże sie ostatnio zalogowany gracz A, z takimi przekłamaniami jedynie bym coś zrobił.

This post has been edited by Quonion on Jan 21 2010, 9:24:09

--------------------
la mayyitan ma qadirun yatabaqa sarmadi
fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
PMEmail PosterGadu-Gadu
necro
Written: Jan 21 2010, 9:26:48
Quote Post
umrzyk

Group: Developerzy
Serwer PL: Pasqódne Schronisko
Serwer CZ:

QUOTE (azghal @ Jan 21 2010, 9:01:57)
Poza tym, mam na uwadze również konstytucyjne dobro jakim jest zdrowie publiczne. Lepiej żeby taki gość trochę mniej czasu przy kompie spędzał a więcej na basenie. wink.gif

niektorzy graja w RD z pracy, tam tak czy inaczej spedzam 8 godzin przed kompem, nie wyjde na basen. Rzeczywistej pracy mam 2 godziny dziennie dlatego wlasnie idealne dla mnie sa gry turowe jak RD w ktore moge grac jak akurat nie mam nic innego do zrobienia smile.gif

We wczesnych erach z tego co pamietam nie bylo ograniczenia do 1 guba tylko do 1 koalicji, jak chciales mogles w niej klikac wszystkie 17 gubow, dla pewnosci nawet poszukalem
http://web.archive.org/web/20031003214605/...?name=Regulamin
to stan na pazdziernik 2003, wczesniejszego regulaminu nie znalazlem ale jestem prawie na 100% przekonany ze bylo tak samo

--------------------
Mówi się, że Go ma 4000-6000 lat. To nieprawda - ma 15 000 000 000. Powstało wraz z Wszechświatem.

Jeśli szachy są królową gier to Go jest ich cesarzem.
PMEmail Poster
krzaq
Written: Jan 21 2010, 9:55:27
Quote Post
Ogr

Group: Moderatorzy działów
Serwer PL:
Serwer CZ:

Przeszkadza mi to ponieważ jego decyzja wpływa na grę wszystkich osób na serwerze. Taki gracz tworzy sieć multaków, które skutecznie blokują działania wojenne między wieloma koalicjami. Podejrzewam również, że w żadnej z tych 10 koalek nie gra tak dobrze i nie zżył się z innymi graczami tak dobrze jak gdyby grał w 1 koalce.

a ja zapytam ponownie: co Ci do tego? nie wpływa to na grę całego serwera, co najwyżej na kilka osób, które w odpowiednim czasie(jeśli chcą walczyć) muszą rozłączyć multaki i zrezygnować z kliku na czas wojny.
To że nie zżył się z innymi - co Ci do tego?! jego sprawa i sprawa koalicji.

Kolejny który myśli że wszystko wie najlepiej i że ludzie są idiotami którymi trzeba zarządzać, bo sobie sami nie poradzą sleep.gif

--------------------
"S’matter Buddy? You look a little – what’s the word I’m looking for here – Stupid."
Wade Wilson
Arandor
Written: Jan 21 2010, 11:38:16
Quote Post
Nornik

Serwer PL:
Serwer CZ:

Taki gracz to źródło finansowe. Opłaca aż 9 gubów, dzięki czemu są pieniądze na utrzymanie i modernizacją serwera.
Zabieranie możliwości grania w kilku koalicjach to tak jakbyś wyrzucił ze swojego sklepu potencjalnego klienta, bo chciał kupić 5 bochenków chleba zamiast 1.
Przecież on nie zje 5 bochenków chleba, a jak zje to będzie gruby, zaszkodzi mu to. No i jedząc 5 bochenków dziennie nie będzie w stanie poczuć unikalnego smaku chleba, bo mu się przeje biggrin.gif

--------------------
Kiedyś: SilverMoon: imp/GDW/GDM/GDZ
AoH [GDM/GDZ]; ChT [GDZ]
Obecnie: AA [zGD] SM [imp/GDW/GDZ]
PMEmail Poster
azghal
Written: Jan 21 2010, 15:28:27
Quote Post
Łucznik

Serwer PL: Devils Spawn
Serwer CZ:

Kurczę, nie chcę się tu z nikim kłócić. Akceptuję Wasze poglądy. Ja mam swoje i staram się je przedstawić. Oczywiście macie też dużo racji np. jeśli chodzi o kaskę płynącą z mulataków czy case klikania z pracy (czego oczywiście jako przyszły pracodawca nie pochwalam! tongue.gif).

Necro: pewnie masz rację. Jak to ludzie często czynią, zapewne pamiętam stare czasy jako bardziej różowe niż były w rzeczywistości.

No ale żeby nie było tak miło to mała złośliwość:

Quonion:

pokarz mgr. z socjiologi i psychologi to możesz takie sondy wydawać inaczej zawrzyj sie i daj innym robić swoje.

PokaZać to musiałbyś mi pierw maturę z języka polskiego. wink.gif

This post has been edited by azghal on Jan 21 2010, 15:31:10
PMEmail Poster
Quonion
Written: Jan 22 2010, 9:11:52
Quote Post
Bro'Var

Serwer PL: H, D, ET, P
Serwer CZ: .

Pokarze ba nawet 89% prawda z podstaw ale ja umysł ścisły jestem.
do tego papiery na dysleksjie i dysortografie i odczep sie;p
więc moje strzelanie błędów nie ma tu nic do gadania;p
biggrin.gif

a tak przy okazji żeby offtopa nie było:)

można by poprostu do istniejącego systemu dodać coś takiego:

mamy:
3 graczy(A,B,C)
9 księstw(1,2,3,4,5,6,7,8,9)

teraz na gubach pokazuje
1
2
3
4
5
6
7
8
9

a ja bym zaproponował

A
1,2,3
B
3,4,5,6
C
6,7,8,9

to by rozwiązywało nieścisłości a do zakodowania nie było by raczej trudne:) poprostu dodatkowo na księstwie do którego dołancza sie multaki był by sort i każdy ył by regulaminem do posortoania zmuszony:) z tym że danych podawać by nie musiał samych graczy:)

--------------------
la mayyitan ma qadirun yatabaqa sarmadi
fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
PMEmail PosterGadu-Gadu

0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic OptionsPages: (5) « First ... 3 4 [5]  Closed TopicStart new topicStart Poll