| |||||
|
| |||||
| Pages: (38) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| Zaki |
Written: Apr 17 2005, 19:24:51
|
Saper![]() Group: Użytkownicy Posts: 621 Serwer PL: FanKlub Kangura Serwer CZ: Maribor |
Postanowiłem sobie założyć topic o tytule "polecam ksiązke". Niektórzy mogą zarzucić mi plagiat topicu z mekki. Po cześci ktos moze miec rację, ale nie do konca, bowiem w tym topicu chciałbym zeysmy dyskutowali o ksiazkach w inny sposób. Każdy niech napisze co ostatnio czytał i dlaczego uwaza, ze dana lektura powinna być przez nas przeczytana
Przypominam o zakazie spamu i kulturalnych dyskusjach --------------------
Prezes... Fanklubu Kangura!
|
| Młody |
Written: Apr 17 2005, 19:29:40
|
|
Błotniak Group: Użytkownicy Posts: 27 Serwer PL: Keltoi Serwer CZ: |
Imie Rózy- naprawde dobry tytuł czytałem go juz jakiś czasem temu ale jak ktoś lubi takie potrosze mroczne klimaty to naprawde warto
Mistrz i Małgorzata- mozna powiedziec ze dosyc ambitna i trudna pozycja ale jeżeli ktos nei zraza sie momentami monotonni a wrecz noody to polecam bo w wiekszosci ta książka jest naprawde wciagająca i poruszająca... |
| Zaki |
Written: Apr 17 2005, 19:41:57
|
||
Saper![]() Group: Użytkownicy Posts: 621 Serwer PL: FanKlub Kangura Serwer CZ: Maribor |
Od kilku dni zaczytuje się w ksiązce hiszpanskiego autora Carlosa Ruiza Zafona "Cień wiatru". ABOLUTNA perłka, genialna i poruszajaca. Nie można sie od niej oderwac... krótki opis wydawniczy:
![]() Polecam, Zaki! --------------------
Prezes... Fanklubu Kangura!
|
||
| erkade |
Written: Apr 18 2005, 5:54:08
|
Golem![]() Group: Użytkownicy Posts: 226 Serwer PL: Hellada Serwer CZ: |
"Paragraf 22" - książka szczególnie dla tych, którym wojna jawi się jako romantyczna przygoda....
Ktoś kto oglądał (i rozumiał) M.A.S.H. znajdzie tu pierwowzór. --------------------
Nikt nie jest odpowiedzialny. Odpowiedzialności w ogóle nie ma.
|
| Lipski |
Written: Apr 18 2005, 8:38:11
|
Skurut Hai![]() Group: Użytkownicy Posts: 1278 Serwer PL: Serwer CZ: |
Wszystko co napisał William Wharton.
Terry Pratchett, seria o Nocnej Straży (Świat Dysku), mianowicie Straż! Straż!, Zbrojni i Na Glinianych Nogach. Ogólnie cała seria o Świecie Dysku jest genialna, ale te książki najbardziej mi do gustu przypadły. Alchemik i 11 minut Paulo Coelho. I jeszcze dużo.... |
| Krikus |
Written: Apr 18 2005, 11:54:37
|
Paladyn![]() Group: Użytkownicy Posts: 655 Serwer PL: Tu Jest Poznan Tej Serwer CZ: .... |
Kinga "Gra Geralda" poprostu miodzio
--------------------
Chrupek Rządzi !!!11
Chrupek Radzi !!!11 Chrupek Nigdy Cię Nie Zdradzi !!!11 GŁOSUJ NA CHRUPKA!!!1 |
| h a r d y |
Written: Apr 18 2005, 12:19:45
|
|
Saper Group: Użytkownicy Posts: 560 Serwer PL: byt Serwer CZ: niebyt |
a jedna z moich ulubionych ksiazek jest ``proces`` niejakiego franza kafki. naprawde polecam lekture kazdemu. nie jest wielka ksiega i przyjemnie sie czyta. przedstawia rzeczywistosc w krzywym zwierciadle, ale w tym szalenstwie jest metoda
--------------------
co nam po boskości umysłów, skoro jeść, spać i jeszcze parę innych rzeczy trzeba robić
C U DO like me Storm Invaders GD, Hyboria zawsze w sercu mym |
| necro |
Written: Apr 18 2005, 12:34:45
|
umrzyk![]() Group: Developerzy Posts: 7802 Serwer PL: Pasqódne Schronisko Serwer CZ: |
Ktos wrzucil Mistrza i Malgorzate, wiec ja dodam druga rosyjska lekture szkolna - Zbrodnia i Kara.
Oprocz tego proponuje przeczytac jakies ksiazki Sapkowskiego, czesci osob moze sie nie podobac uzyty jezyk, ale jesli sie to zaakceptuje to ksiazki sa bardzo interesujace i maja w sobie duzo humoru. --------------------
Mówi się, że Go ma 4000-6000 lat. To nieprawda - ma 15 000 000 000. Powstało wraz z Wszechświatem.
Jeśli szachy są królową gier to Go jest ich cesarzem. |
| Flint |
Written: Apr 18 2005, 14:46:04
|
Wwarrczący jeździec![]() Group: Użytkownicy Posts: 130 Serwer PL: przyglądam się zmianom Serwer CZ: - |
Fundację Isaaka Asimova powinien przeczytać każdy miłośnik Science Fiction.
--------------------
Foxtrot Uniform Charlie Kilo
|
| vill |
Written: Apr 18 2005, 16:21:26
|
|
Wwarrczący jeździec Group: Użytkownicy Posts: 160 Serwer PL: Farean Naar Serwer CZ: |
Gangster by Lorenzo Carcaterra - jak ktos lubi stare czasy prohibicji, walke mafii itp.
--------------------
FN Power!
Pasqódny PSOtnik lato'09 |
| Arafenion |
Written: Apr 18 2005, 22:54:58
|
|
Ogr Group: Użytkownicy Posts: 1599 Serwer PL: Starvald Demelain, Najlepsza koalicja Serwer CZ: Dzięki, że mogłem z wami grać... |
Sagę Koło Czasu
Sagę Jeźdzcy Smoków z Pern |
| Elderane |
Written: Apr 19 2005, 8:41:06
|
|
Szkielet Group: Użytkownicy Posts: 14 Serwer PL: Kiedyś SI, WotW Serwer CZ: |
Dla lubiących okres II WŚ polecam książki autorstwa Svena Hassela. Historie pisane przez żołnierza kompanii karnej wehrmachtu rannego 8 razy na wojnie walczącego w polsce Włoszech Francji i Rosji.
Książka oprócz naprawde bardzo realistycznych opisów walk, przeplatana jest sporą dozą wojskowego (i nie tylko) humoru. Naprawde polecam. Aktualnie dostępne tytuły: 'Widziałem jak umierają' 'Monte Cassino' 'Towarzysze Broni' |
| myha |
Written: Apr 19 2005, 20:09:29
|
|
Golem Group: Użytkownicy Posts: 255 Serwer PL: 44 rycerz Zakonu Marii Serwer CZ: nic |
ja polecam Sage Wiedzmina, Władce Pierścieni
teraz czyatm coś o wojnach napoleońskich całkiem fanje ale jakieś wydanie sprzed 100lat nawet tytułu nie ma i nie wim jak to się nazywa --------------------
PL III era>>Nie pamietam // IV era>>In The Woods>Koza Nosstra // V era>>Dragon Leaders(GD) // VI era>>Assassin(IMP) // VII era>>Cossacks Art of War // VIII era>>Crne Slede>Czarna Kompania// I era n.r.>>Zakon Marii(IMP)>Eternal Union(IMP)// II era n.r.>>Zakon Marii(IMP) // III era n.r.>>Zakon Marii(IMP), Pulp Fiction // IV era n.r.>>Zakon Marii(IMP) // V era n.r.>>Eternal Union(IMP) // VI era n.r>>Eternal Union(IMP), Waterdeep, abgefallen Reiters// VII era n.r.>>Eternal Union(IMP), Gildia Kupiecka
CzAssassinHuCos było ale nie pamietam wódka 20 zł, piwo 3 zł, wino 6 zł....................uczucie kiedy pijesz do 6 a potem wstajesz o 9 bezcenne |
| Axel4 |
Written: Apr 19 2005, 20:30:05
|
|
Rycerz Group: Użytkownicy Posts: 98 Serwer PL: Serwer CZ: |
ja polecam
"Waylandera" oraz kontynuacje "W krainie wilka" Davida Gemmella bardzo przyjemne książki... --------------------
Axl
Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył Cie...za szyjke mocno chwyc i napij się! znudziło mi sie juz... |
| Mirkov |
Written: Apr 19 2005, 22:24:21
|
|
Kro-Draag Group: Użytkownicy Posts: 16 Serwer PL: Kiedyś: Dark Shadow [GD] Unknown Destination [GD] Serwer CZ: |
"Odwet" Jack Higgins i zreszta reszta ksiazek Higgins`a tez
"Nosiciel" Robin Cook "Bylem asystentem Doktora Mendele" Miklos Nyiszli -------------------- |
Pages: (38) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |