RedDragon Forum

Pages: (3) [1] 2 3  ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Za co trzeba płacić?, na czechu i co to daje
Strategos
Written: Feb 22 2007, 0:05:52
Quote Post
Dziekan Szkoły Gry

Group: Administratorzy
Serwer PL: SG, SBW, ST
Serwer CZ: nigdzie

przeczytałem sobie w koszarach cos takiego:
QUOTE (puciol)
krik pewnie nie bedzie chcial olba, bo nie pojawilem sie na bilkach (tak wyszlo :/ ) wiec moze ktos jest jednak chetny... jest fast market, wiec az takiej meczarni z targiem i labem nie ma tongue.gif

eeee....
Co to jest fast market, ile kosztuje i co daje/czego bez tego nie ma.

A za co jeszcze na czechu trzeba płacić?
Pytam tak, z ciekawości. Słyszałem, że na serverze czeskim trzeba wpłacić parę dyszek, żeby gra w ogóle miała sens. Co jeszcze na czechu jest płatne?

--------------------
Nie znoszę rozmawiać przez gg z ludźmi na których mi zależy, z którymi chciałbym wymienić więcej, niż parę zdawkowych lub technicznych rzeczy. gg nie przepuszcza intonacji, wyrazu oczu, gestów, jest idealne do ukrywania wszystkiego, poza literalnym znaczeniem wypowiedzi.
LOYALTE ME LIE
MsU po zmianie headadmina: ja się tym już nie zajmuję!
Mwahahahahahaha.

Chwilę było jak w Chile - każdy miał czerwone ryło...
PMUsers WebsiteIntegrity Messenger IMGadu-Gadu
Roboute
Written: Feb 22 2007, 0:18:04
Quote Post
Ogr

Group: Junior Admini
Serwer PL: MiaU {{lv
Serwer CZ: usunąłem z zakładek

Jeśli chcesz grać z sensem na czechu powinieneś wykupić

-fast market, czyli szybki targ. Targ na CZ wygląda inaczej niż ten który jest teraz na Pl-u, tam cena ustalana jest cały czas i o ile nie wykupisz tego dodatku możesz czekać do kilku minut na sprzedaż towaru

-Governy map, Ekologiczne specjale- bez nich będziesz miał słabszy sim, gorszych złodzieji, magów bądź wojsko

Do tego dochodzi zwykle koalicyjna opłata na panel do ataków i GT. To jeśli chodzi o najważniejsze jak dla mnie rzeczy.

http://www.rd2.cz/XaP/html/2/manual/utility.htm
Tu masz całą listę.

--------------------
respect my authoritah

Reading online forums may cause irreparable damage to your faith in humanity.
PM
Abyss
Written: Feb 22 2007, 0:23:52
Quote Post
Skurut Hai

Group: Użytkownicy
Serwer PL: finito
Serwer CZ: finito

QUOTE (Roboute @ Feb 22 2007, 0:18:04)
-Governy map, Ekologiczne specjale- bez nich będziesz miał słabszy sim, gorszych złodzieji, magów bądź wojsko.

Governy map, Ekologiczne specjale - gram 3 ere w JR bez tego i spytaj sie puciola czy odstaje od reszty tongue.gif

Fast Market jak najbardziej bo nie chce mi się czekać na złazenie surowców i wole miec szybszy lab tongue.gif

Targ i Lab na cz są takie jakie były jeszcze za czasów cenegi na pl tongue.gif

pozatym kupować można rózne rzeczy inne...

NP save point ustala Ci srednia glebe z ostatnich 7 dni. Wykupując save point w danym momencie ustawi sie on na jakiejs tam powierzchni i jesli zlecisz poniżej ziemia do save pointu jest bajecznie tania...

mozesz tez sobie genków kupić smoki itd tylko pytanie czy to ma sens tongue.gif

do tego GT i zakładka budowa w zakładce imperator sa płatne. Z tym że budowa jest bardziej rozbudowana od tej na PL.
PMGadu-GaduTlen
Dzika Lama
Written: Feb 22 2007, 1:57:48
Quote Post
Ter-Aark

Serwer PL: RD DT Gliwitz
Serwer CZ: patykiem w kupie nie grzebie

fast market to podstawa, wykupilem ekologicznie i governy map i nie poczułem duzej róznicy.. tyle, ze ja lama jestem smile.gif

--------------------
kiedyś: Varia (klik, GD), Alkoholics (klik), Warzywa (GD), Drath Wyvern Lair(GD, imp) WC, OSM(GD) i spor innych, ale moim największym sukcesem w RD jest pokonanie Skarka w bierki:D:D

Warszawiok to czasem też człowiek. Ale tylko czasem...A czasem mała różowa świnka :P

nastepca najwiekszych tenorow- Pudello alias Owczarek
PMEmail PosterGadu-Gadu
IRO
Written: Feb 22 2007, 6:55:39
Quote Post
Saper

Serwer PL: Gardze PL:
Serwer CZ: ::Faith No More::(stary IMP)

żeby gram iała sens to generalnei nic nei trzeba wykupywać biggrin.gif

ale tak to panel do wysyłania ataków jest niepotrzebny stara gwardia nei rdzewieje kiedys ludzie sobie bez niego radzili było gites pompka ino pare minut roboty dłużej

no i w zasadzie GT trzaby kupic bo bez niego to tak na slepo sie gra troche ale nei powiem tez jest klimat tongue.gif

fast market to generalnei też sie przydaje ale da sie przetrwać na takiej amej zasadzie jak z panelem

no i jak sie nie ma być zamiaru mastahami typu VG czy zambia(czyt. wygrać wszystkie wojny) to by sie zdecydowanie przydało wykupic save pointy

eko spece to jest bzdura i niepotrzebne

govern map jak masz szzescie ta duzych gubach daje spory bonus

aha no i Palace of reviev na gubach dowodzących tez potrzebny

--------------------
PL:Cenega to nei pamiętam nazw...puźniej...nie warto wspominać...a puźniej...Emeryci, Eon Blue Apocalypse, Out of Range, Most Wanted, Prawie jak TOPka, Sosnowiczanie, Event Horizon

CZ: ALCO, Jezdzcy Rohanu, Final Fantasy, Elite Academy, Dragons Killers, Jen Tak, Flaming Fist, Zpátky v FNM,Lamka Urza je ZPÁTKY, Faith No More
Hu: Al Dziady, We Will Rock You
PMEmail PosterGadu-Gadu
Abyss
Written: Feb 22 2007, 10:05:15
Quote Post
Skurut Hai

Serwer PL: finito
Serwer CZ: finito

governy map to sie na magach szczególnie może przydać ale to zalezy od szczęscia... bo jednemu moze dać 5 kwadracików do druidów i magów a innemu po 1 po 2...
PMGadu-GaduTlen
Dzika Lama
Written: Feb 22 2007, 10:07:27
Quote Post
Ter-Aark

Serwer PL: RD DT Gliwitz
Serwer CZ: patykiem w kupie nie grzebie

właśnie a idzie gdzies to sprawdzic co nam wylosowało??

--------------------
kiedyś: Varia (klik, GD), Alkoholics (klik), Warzywa (GD), Drath Wyvern Lair(GD, imp) WC, OSM(GD) i spor innych, ale moim największym sukcesem w RD jest pokonanie Skarka w bierki:D:D

Warszawiok to czasem też człowiek. Ale tylko czasem...A czasem mała różowa świnka :P

nastepca najwiekszych tenorow- Pudello alias Owczarek
PMEmail PosterGadu-Gadu
smola
Written: Feb 22 2007, 10:14:32
Quote Post
Ogr

Serwer PL: DA(GDW)
Serwer CZ:

klikasz na skiestwo

--------------------
Mastahs(IMP/GD)Smółka i Spółka(IMP/GD)Dżungla Animków(GDW/GDZ)Aran Alque(GDW)Piekielny Odkurzacz(GDM)Never Winter Nights(GDM)Hellada(klik)Łosie Znienacka(klik)Monopolowy(klik)miaU(klik)Saluto Alcoholico(klik)Eire(klik)Devils Spawn(klik)Kolorki(klik)Bizancjum(gd)Tybetańska Wieś Lam(klik)Suweniry Zapomnienia(klik)Styx(klik)Bellhaven(klik)SPQR(klik)Monastic Dreams(klik)Kolumbowie(klik)Anima Libera(klik)
PM
MieszaU
Written: Feb 22 2007, 13:02:35
Quote Post
Ogr

Group: Developerzy
Serwer PL: klikacz w Administrators
Serwer CZ: Imperator Mariboru

Jeżeli mogę swoją opinię wyrazić to za WSZYSTKO trzeba płacić na czechu.

Najgorsze jest te `pare` procent do siły magów z mapy gubu i `ekologicznych` specjali...

I proszę mi nie pisać, że jest inaczej, z jakiegoś dziwnego powodu cała topka ma powykupywane płatne bonusy. Może jakiś wyjątek potwierdzający regułę się trafi...

--------------------
Gdybym dostawał dolara, za każdym razem, jak ktoś z Was kończy z RD, bo `MieszaU cośtam`, to byłbym milionerem.
PM
smola
Written: Feb 22 2007, 13:18:23
Quote Post
Ogr

Serwer PL: DA(GDW)
Serwer CZ:

nie no wiadomo że to są kilka procenty przewagi itp szybciej sie klika ale jak ktoś jest mistrzem to umie nawet i bez tego zrobićsmile.gif

--------------------
Mastahs(IMP/GD)Smółka i Spółka(IMP/GD)Dżungla Animków(GDW/GDZ)Aran Alque(GDW)Piekielny Odkurzacz(GDM)Never Winter Nights(GDM)Hellada(klik)Łosie Znienacka(klik)Monopolowy(klik)miaU(klik)Saluto Alcoholico(klik)Eire(klik)Devils Spawn(klik)Kolorki(klik)Bizancjum(gd)Tybetańska Wieś Lam(klik)Suweniry Zapomnienia(klik)Styx(klik)Bellhaven(klik)SPQR(klik)Monastic Dreams(klik)Kolumbowie(klik)Anima Libera(klik)
PM
Arjen
Written: Feb 22 2007, 15:02:50
Quote Post
Spamująca Lama

Serwer PL:
Serwer CZ:

jak grasz z przeciwnikiem slabszym od siebie ktory ma bonusy wykupiony a ty nie to latwo mozna z nim wygrac, ale jak dochodzisz do koalicji silniejszych, rownych tobie to juz masz marne szanse na wygrana

--------------------
PL: Crystal Empire [Imp/Gdw], Glatz Horde [Gdw], Phish Mealthra [Gdz], Freak Legion, Wybrancy Khorna, Wyrzutki, Alea Iacta Est, Way of the Ninja, The Longest Day, Brand New Roma, Roma, MiaU [:D], PlayersDreamTeam
CZ:Crystal Empire [Imp/Gdw], Oblivion [Imp/Gdw], Argh! [Imp/Gdw]

PL:Hellada
PMEmail Poster
Jurek-Owsiak
Written: Feb 22 2007, 15:06:58
Quote Post
Skurut Hai

Serwer PL: Tęczowa!
Serwer CZ: Rainbow Friendship

Smoła nie przesadzaj. Moj dobry znajomy mial takie szczescie na dzinku brejku, ze wylosowal +15% do magii na 100 mozliwych kwadratow (gdzie przy 100, srednio wychodzi na zawod 4,4%) ... a to juz troszku...

Generalnie jak dla mnie podstawa to:

Ekoligiczne Spece - 2,80 PLN
Mapa gubu (ale tylko (!!!) na magach - 2,80 PLN
GT - 3,5 PLN na gub - chyba, ze dowodztwo oplaca.

Cala reszte mozna sobie ze spokojem darowac. Szybki targ ? Po kiego to ?

I niech mi nikt nie mowi, ze sim gorszy o 5% to masakra zlamiony gub.

Poza tym co za problem potrzymac kilka k alchemow, aby dojechac do 5 turki ? Sprzedac z labu surowce, pospamowac w tym czasie na forum i wrocic na guba za 5 min, gdy juz sie all sprzeda ?

W pierwszych turach roznica pomiedzy zyskiem 2,3 mln a 2,2 mln mi tam roznicy nie robi, ale Wam pewnie ostra przepasc.

This post has been edited by Jurek-Owsiak on Feb 22 2007, 15:10:09

--------------------
Jihad kufa!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQGadu-Gadu
MieszaU
Written: Feb 22 2007, 15:32:52
Quote Post
Ogr

QUOTE (Jurek-Owsiak @ Feb 22 2007, 15:06:58)
Mapa gubu (ale tylko (!!!) na magach - 2,80 PLN
I niech mi nikt nie mowi, ze sim gorszy o 5% to masakra zlamiony gub.

Adin: Prawie nigdy 5%, ot należy optymalnie wykorzystać to co wylosujesz.
Dwa: Jak popatrzysz i masz 5% do magów (wymazywanie), 5% do kupców, 5% do murarzy i 5% do zawodu na którym zarabiasz to niejedna rasa nie ma w sumie tyle bonusów.
Tri: Te 5% to będzie conajmniej tura zaoszczędzona codziennie. Na wojnie z lamkami w kij dmuchał. Na wyrównanej dłuższej wojnie nabiera znaczenia...
Cietyrie: Pamiętajmy, że istnieje coś takiego jak guby powyżej 100K, takimi się walczy o te najważniejsze cele, a wtedy przepaść rośnie.

QUOTE (Jurek-Owsiak @ Feb 22 2007, 15:06:58)
Cala reszte mozna sobie ze spokojem darowac. Szybki targ ? Po kiego to ?

Szybki targ do kręcenia wałów i transferów... pół serwera to robi...

Ponadto Save Point jeżeli liczysz się z tym, że możesz dostać zasadzkę albo w multi (zakładając że wszyscy jesteście pr0 i wszystkie wojny wygracie wink.gif ).

I `cała` topka ma jescze: Pałac zmian i Palace of review...

Nie należy też zapominać o:
Změna sekundární vlastnosti generála - změní se sekundárka generála za cenu ztráty jen 10% expů
Czyli zmianie drugorzędnej praktycznie BEZ STRAT.

Draci - nakoupení 50 draků (ve válce jen 1/10 tedy 5), pouze 1 × denně, maximálně do 250 draků.
Czyli zakupie 50 smoków aż do 250 (słownie: dwustu pięćdziesięciu!). Nie to, żeby normalnie dało się uzbierać 250, a jeżeli by to nie robiło różnicy to nie było by tylu przycinań na PL w dawniejszych erach.

Pare innych dupereli pominę...

--------------------
Gdybym dostawał dolara, za każdym razem, jak ktoś z Was kończy z RD, bo `MieszaU cośtam`, to byłbym milionerem.
PM
IRO
Written: Feb 22 2007, 15:44:12
Quote Post
Saper

Serwer PL: Gardze PL:
Serwer CZ: ::Faith No More::(stary IMP)

Mieszu zabolało mnei to twoje wszystko napisane drukowanymi literami

przykład koalki z topki wziołem pierwszy lepszy co mi sie żucil w okczy smritici Legie
Eko 7
Pałac zmian5
Save15
Fast9
Palcae of reviev8
Govern3

jak dla mnie to mówi wszystko save jest najwarzniejszy jak chcesz sie trzymać wysoko reszta to jak kto lubi

edit: nie to zebym był za tym ze bonusy wogóle nie potrzebne bo jednak trza wydac troche grosza jak chcesz sie liczyć ale z rozsądkiem to 12 zeta czyli tyle o na Pl kosztuje masz konkretnie wszystko to co potrzeba na moje oko

This post has been edited by Midgar on Feb 22 2007, 15:48:42

--------------------
PL:Cenega to nei pamiętam nazw...puźniej...nie warto wspominać...a puźniej...Emeryci, Eon Blue Apocalypse, Out of Range, Most Wanted, Prawie jak TOPka, Sosnowiczanie, Event Horizon

CZ: ALCO, Jezdzcy Rohanu, Final Fantasy, Elite Academy, Dragons Killers, Jen Tak, Flaming Fist, Zpátky v FNM,Lamka Urza je ZPÁTKY, Faith No More
Hu: Al Dziady, We Will Rock You
PMEmail PosterGadu-Gadu
MieszaU
Written: Feb 22 2007, 16:03:05
Quote Post
Ogr

Midgar: Wydaje mi się, że słaby zestaw mają (ergo wtopią z kimś z lepszym), ale może tylko mi się wydaje.

I nie pisz, że na PL kosztuje 12 złotych, bo na PL w każdej topkowej koalce są guby na które nie wydano ani złotówki, w tej chwili jest koalka z 17 nieopłaconych nawet w topce i co erę wśród budowniczych PSO są nieopłaceni na równi z opłaconymi.

Bo na PL nie ma to znaczenia.
A na CZ jak ktoś postanowi władować troche kasy w bonusy i nie będzie lamką, to go nie pokonasz 1 na 1.

--------------------
PM

0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic OptionsPages: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll